gracht van Ravenstein

Praktijknieuws

Afscheid Jos Keulers bij Doktershuis Ravenstein

Beste mensen,

Hierbij wil ik u laten weten dat ik per 1 januari 2019 ben gestopt met mijn werk als huisarts. Ik ben dan bijna 40 jaar met veel plezier huisarts in Ravenstein geweest.
In 1979 ben ik als waarnemer begonnen in de praktijk van Teun Sluijters. In 1981 zijn we geassocieerd. De jaren zijn omgevlogen. De zorg voor de patiënt is al die tijd natuurlijk de grootste constante uitdaging geweest. Maar toch is er ook veel
veranderd: Toen ik begon hadden we nog een eigen doktersapotheek, begeleidden we zelf thuisbevallingen en hielden de ontwikkeling van de baby’s, peuters en kleuters persoonlijk bij op het consultatiebureau.
Het vak is doorontwikkeld, waarbij de Huisartsen-Instituten een grote rol hebben gespeeld. Begonnen we eind jaren zeventig met de eerste standaard voor suikerziekte, inmiddels zijn er ruim honderd standaarden voor de meest voorkomende ziektebeelden. Deze hebben ervoor gezorgd, dat alle huisartsen meer werken volgens dezelfde uitgangspunten. In de ruim 25 jaar dat ik als huisarts enthousiast betrokken ben geweest bij de opleiding van jonge huisartsen, heb ik deze ontwikkeling van dichtbij meegemaakt.
Ook de komst van de computer en de praktijkondersteuners hebben veel invloed gehad op ons werk. Al deze ontwikkelingen hebben veel toegevoegd aan het huisartsen-vak en ik ben ervan overtuigd dat de kwaliteit is toegenomen, maar iedere ontwikkeling heeft ook zijn keerzijde. Zo is de bureaucratie en de regelgeving in de loop der jaren enorm toegenomen. Je wilt als dokter je aandacht besteden aan
patiënten en niet aan het invullen van formulieren. Verder ben ik nog geen patiënt tegengekomen die precies in een protocol past. Gelukkig maar! Je probeert toch zoveel mogelijk maatwerk te leveren.

De laatste jaren heb ik met mijn dochter Saar mogen samenwerken. Ik beschouw dit als een mooie afsluiting en ben blij dat ze samen met Teun Olde Riekerink de praktijk zal voortzetten. Ik zie bij beiden de inzet, competenties, het gezonde verstand en bovenal de betrokkenheid om dit vak goed te kunnen uitoefenen. Ik kan de patiëntenzorg met een gerust hart aan hen overdragen.
Al met al een intense tijd. Niet altijd makkelijk, maar over de hele linie heeft het vak me altijd veel voldoening gegeven. Ik zou het zo weer willen overdoen!
Maar aan alles komt een eind en ik zal het patiëntencontact zeker missen.
Van de andere kant is het zo, dat ik nu mijn volle tijd en aandacht kan geven aan mijn overige bezigheden. Mijn paardenhobby vergt veel tijd en dat heb ik tot nu toe altijd ernaast gedaan (wat trouwens een goed tegenwicht was voor mijn werk). Ook heb ik er veel plezier in om veelvuldig contact te hebben met mijn
kinderen en kleinkinderen en misschien kom ik nu eindelijk eens toe aan die cursus Limburgse-Vlaaien-bakken.
José, Margot, Twan, Hanny en Miranda wil ik bedanken. Er gaat niets boven een goed team! Natuurlijk ook dank aan Trix en de kinderen voor hun inzet op de
achtergrond.
Mocht u persoonlijk afscheid willen nemen dan bent u van harte welkom op de afscheidsreceptie op zaterdag 12 januari 2019 (zie hieronder).

Uiteraard wens ik u een lang leven in goede gezondheid toe. Het ga u goed!

Jos Keulers

Uitnodiging Receptie

U bent van harte uitgenodigd voor de afscheidsreceptie van dokter Jos Keulers

op zaterdag 12 januari 2019
tussen 15.00 uur en 17.00 uur

in Stadsherberg De Keurvorst
Marktstraat 14
te Ravenstein

Praktijknaam
De praktijk van dokter S. Keulers en dokter T. Olde Riekerink heet
"DOKTERSHUIS RAVENSTEIN".
Waarom we voor deze naam gekozen hebben kunt u lezen door op de link 'Praktijk' te drukken. Ons website-adres is:

www.doktershuisravenstein.nl

Herhaalrecepten kunnen ook makkelijk per internet aangevraagd worden. Klik hiervoor in de linkerkolom op 'herhaalrecepten' en vul het aanvraagformulier in.

Nieuwe patiënten kunnen formulieren downloaden, die ze dan alvast thuis kunnen invullen.

Onder de link 'Patiënteninformatie' vindt u veel interessante verwijzingen.
Ook de adressen onder de link 'Regionale adressen' zijn handig.
Als u hier nuttige aanvullingen op heeft, laat het dan weten aan onze website-beheerder. Deze vindt u, door rechtsonder aan het einde van de pagina te klikken op '© 2007 Design TRX'.