Patienteninformatie

Patiënteninformatie

Hieronder websites met nuttige informatie over verschillende onderwerpen.

bernhoven logo

Bloed prikken

Op deze website kunt een afspraak maken om bloed te laten prikken in Ravenstein of op één van de andere prikposten van het Bernhoven.

covid info logo

Covid-19

Telefoonnummer 0800-1351. Informatie over het virus, de vaccinaties en het maken van afspraken voor een test vind u terug op de website van de rijksoverheid. 

thuisarts

Thuisarts.nl

Thuisarts geeft betrouwbare informatie over gezondheid en ziekte, gemaakt door (huis)artsen.

thuisarts

Uw medische gegevens

Algemene informatie over het inkijken van medische gegevens van de huisarts vind u hier. Voor inzage in uw medisch dossier, lees dan verder over het Portaal dat wij gebruiken voor onze praktijk.

Apotheek.nl

Alles over medicijnen. Betrouwbare informatie van de apotheker.

voedingscentrum logo

Voedingscentrum

Het Voedingscentrum biedt betrouwbare informatie over voeding en wil jou helpen om gezonder, duurzamer en veiliger te kiezen.

KiesBeter

Website van de rijksoverheid met informatie over de kwaliteit van zorg in Nederland. Hierop ook links naar andere websites.

Rijksvaccinatieprogramma

Het vaccinatieschema is zorgvuldig opgebouwd om een kind zo goed mogelijk te beschermen. Lees wat de uitgangspunten van het vaccinatieschema zijn en op welke leeftijd kinderen vaccinaties aangeboden krijgen in Nederland.

Anticonceptie keuzehulp

Er zijn verschillende soorten anticonceptie. Misschien gebruik je al anticonceptie, maar wil je weten of een andere methode misschien beter bij jou of jullie past. Met deze keuzehulp kun je zien welke methoden bij jouw wensen passen en er meer over lezen.

Zwangerschap

Op deze website vind je algemene en betrouwbare informatie over de begeleiding en zorg rond zwangerschap, bevalling, geboorte en kraamtijd.

bevolkingsonderzoek logo

Uitstrijkje

Alle vrouwen van 30 tot en met 60 jaar krijgen een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Door er vroeg bij te zijn kan baarmoederhalskanker worden voorkomen.

soaaids logo

SOA’s

Heb ik een soa? Heb je seks gehad? En heb je klachten die door een soa kunnen komen? Misschien heb je een soa. Dat kan ook als je geen klachten hebt.

Rij-Veilig-Met-Medicijnen logo

Rij veilig met medicijnen

Op deze website kun je opzoeken of jouw medicijn invloed heeft op je rijvaardigheid. Weet je niet zeker of je met jouw medicijnen veilig kunt rijden? Vraag dan je arts of apotheker om advies.

LCR logo

Reizigersadvisering

Informatie voor reizigers over ziekten op reis en hoe deze kunnen worden voorkomen.

alcohol-infolijn logo

Alcoholinfo.nl

Heb je een vraag over alcoholgebruik of dat van een ander? Kennis over alcohol en alcoholpreventie. Neem voor meer info contact op met de infolijn.

roken-infolijn logo

Rokeninfo.nl

Informatie over de gevolgen van roken en tips voor het stoppen met roken. 

drugs-infolijn logo

Drugsinfo.nl

Hier lees je alles over drugs, informatie over allerlei verschillende middelen en adviezen over stoppen.

gamen-infolijn logo

Gameninfo.nl

Heb je een vraag over gamegedrag of dat van een ander? Is gamen voor jou een leuke hobby of een probleem? Test het nu.