Praktijknieuws

Praktijknieuws

Onderzoek naar Q-koorts

Onze praktijk doet mee met Q-screen. Dit bevolkingsonderzoek spoort mensen op met chronische Q-koorts. Zij kunnen zo de juiste behandeling krijgen. Mensen die in aanmerking komen om mee te doen met dit onderzoek zijn automatisch met de computer geselecteerd. Zij worden per post uitgenodigd om mee te doen. Hiervoor wordt er o.a. gevraagd een afspraak te maken om bloed te laten prikken. Dit is natuurlijk vrijwillig. De uitslagen van het bloedonderzoek krijgen wij als praktijk, maar dat kan ruim een maand duren. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Q-koorts: www.q-support.nu


Praktijk eerder gesloten op 12 maart

Op dinsdag 12 maart is de praktijk vanaf 15:15 gesloten vanwege een nascholing op de praktijk. Voor spoed zijn wij wel bereikbaar (keuze 1) en u kunt wel uw herhaalrecepten inspreken telefonisch (keuze 2). Vanaf woensdagmorgen 08:00 zijn wij weer bereikbaar voor andere vragen en het maken van afspraken. Bedankt voor uw begrip.


Fijne feestdagen & een gezond 2024

Namens onze praktijk wensen wij u fijne feestdagen en natuurlijk een gezond en vitaal 2024.


Tijdelijke opname van gesprekken t/m feb 2024

De komende periode worden telefoongesprekken met de assistente opgenomen voor trainingsdoeleinden. Deze gesprekken worden tijdelijk opgeslagen en gebruikt voor nascholing van onze assistentes. In de periode van opnames wordt dit ook vermeld op het bandje dat u te horen krijgt als u de praktijk belt. Indien u niet wil dat uw gesprek wordt opgenomen of gebruikt, kunt u dit meteen aan de assistente aangeven aan de telefoon. Aanvulling 01-03-2024: de opnames zijn per vandaag weer gestopt.


Praktijk eerder gesloten op 2 november

Op donderdag 2 november is de praktijk vanaf 15:00 gesloten vanwege een regionale nascholingsmiddag voor huisartsen. Voor de spoedzorg gaan de Huisartsenposten Oost-Brabant eerder open. Dus bij spoed bel 2 november vanaf 15:00 met 088 - 876 5050. Bedankt voor uw begrip.


Najaarsronde coronavaccinatie 2023

Vanaf 2 oktober start weer een ronde coronavaccinaties. De coronaprik is geadviseerd voor de volgende groepen:- Mensen van 60 jaar en ouder;- Mensen vanaf 18 jaar tot en met 59 jaar die jaarlijks een uitnodiging krijgen voor de griepprik;- Volwassenen en kinderen uit medisch hoogrisicogroepen (bijvoorbeeld mensen met een ernstige afweerstoornis);- Zwangeren;- Zorgmedewerkers met direct patiënt- en/of cliëntcontact. Het RIVM nodigt mensen van 60 jaar en ouder uit. Mensen van 18 jaar tot en met 59 jaar die jaarlijks worden uitgenodigd voor de griepprik, zorgmedewerkers en zwangeren krijgen geen uitnodigingsbrief voor de coronavaccinatie. Zij kunnen zelf een afspraak maken bij de GGD. Onder de 18 jaar is vaccinatie veelal niet nodig, maar wel geïndiceerd in geval van een medisch hoog risico. Mensen die niet tot...


Griep- en pneumokokkenprik 2023

Dit jaar worden vanaf 16 oktober 2023 per post de uitnodigingen voor de jaarlijkse griepprik en/of de 5-jaarlijkse pneumokokkenprik bezorgd. De vaccinaties worden dit jaar weer gegeven in Vidi Reo verdeeld over 2 middagen: Achternaam met letter A t/m K: dinsdag 31 oktober 2023 16:30-19:00 uur Achternaam met letter L t/m Z: woensdag 8 november 2023 16:30-19:00 uur Indien u niet kan op één van deze middagen, neem dan contact op met de praktijk. U kunt niet zonder afspraak naar de praktijk komen voor een vaccinatie. Indien u de vaccinatie aan huis wil krijgen, kunt u overleggen met de praktijk of dit (weer) kan dit jaar. Voor de griepprik geldt dat iedereen boven de 60 jaar een uitnodiging krijgt en mensen jonger dan 60 jaar met bepaalde aandoeningen of medicatie....


Huisarts Anjo Bongers: welkom!

Vanaf deze week komt huisarts Anjo Bongers bij ons in de praktijk werken. Zij zal vast op dinsdag en woensdag in onze praktijk spreekuur draaien. Zij heeft ruime ervaring als huisarts, ook in onze regio. We kijken uit naar een fijne samenwerking.


Huisarts Maud Maltha vertrekt

Vanaf september 2023 zal Maud Maltha niet meer als huisarts in onze praktijk werken. Zij gaat samen met haar gezin naar Nieuw Zeeland voor een jaar. Zij zal daar gaan werken als huisarts. Wij vinden dit natuurlijk aan de ene kant erg jammer, haar betrokkenheid en deskundigheid als huisarts en collega gaan we missen. Aan de andere kant wensen wij haar en haar gezin natuurlijk een mooi avontuur toe aan de andere kant van de wereld! We zijn erg benieuwd naar haar ervaringen daar en bedanken haar voor haar grote inzet hier in Ravenstein!


Telefoon en receptenlijn: vernieuwd!

Onze telefoons en telefooncentrale zijn vernieuwd. Dit zorgt voor een aantal veranderingen aan te telefoon: De teksten van het bandje zijn deels gewijzigd Herhaalrecepten kunt u nu ook na sluitingstijd én in het weekend inspreken (keuze 2) U hoort of en hoeveel mensen in de wacht staan De telefoontoestellen zijn ook vervangen, dit is ook voor ons even wennen. Excuses voor eventueel ongemak. We hebben ons best gedaan om alles te laten kloppen. Mocht u toch dingen horen op het bandje die niet kloppen, geef dit dan a.u.b. door aan de assistente.


Huisartsenpost Oss sluit vanaf 1 juni 2023

Dat betekent dat de inwoners van de regio Oss in de avond, nacht, het weekend en tijdens feestdagen - indien nodig - doorverwezen worden naar de huisartsenpost in Uden. Bij spoed komt er nog steeds een ambulance of komt er een huisarts aan huis. Contact met de huisartsenpost Hebt u 's avonds, 's nachts, in het weekend of tijdens feestdagen een huisarts nodig? Bel altijd eerst 088 - 876 5050. Meer informatie


Actie voor Oekraïne

Onze doktersassistente Hanny attendeerde ons op een initiatief van Toon Veens uit Herveld (Gelderland). Die zamelt spullen in voor Oekraïne en die gaan per vrachtwagen er naar toe. Er is in Oekraïne door de oorlog nog een dringend tekort aan veel belangrijke spullen. Voor de zorg is er een tekort aan materialen, zoals incontinentiemateriaal, verbandmateriaal of (verlopen) medicatie. Mocht u dit over hebben thuis, dit kunnen ze mogelijk goed gebruiken. Verder is er ook altijd vraag naar o.a. dekens, lakens, slaapzakken en dekbedden. Overtollige huisraad wordt ook ingezameld en rechtstreeks gebruikt of verkocht. Van de opbrengsten daarvan wordt een ambulance gekocht. Mocht u spullen hebben die mogelijk geschikt zijn, kunt u op vrijdagmorgen contact opnemen met de praktijk om dit met Hanny te overleggen. Kom...


Nieuw gezicht: Jolande

Vanaf 16 januari komt Jolande werken in onze praktijk als doktersassistente. Jolande werkte voorheen in 's-Hertogenbosch in een groter gezondheidscentrum. We hebben veel vertrouwen in haar deskundigheid en haar open en vriendelijke houding. Jolande zal als doktersassistente op maandag, dinsdag en donderdag op de praktijk aanwezig zijn. Op de woensdag en vrijdagmiddag blijft José werken en Hanny maakt het team compleet op de vrijdagochtend. Nikki werkte tot december 2022 bij ons, maar is vertrokken om een nieuwe uitdaging aan te gaan als doktersassistente in het ziekenhuis. We wensen haar hierbij veel succes!


José 40 jaar in dienst

In oktober 2022 werkt José 40 jaar als doktersassistente in Ravenstein! Zij heeft in die 40 jaar natuurlijk veel meegemaakt. Toen ze hier net kwam werken was dokter Jos Keulers hier net begonnen als huisarts bij dokter Sluijters. Er is in 40 jaar een hoop veranderd in de huisartsgeneeskunde, maar wij zijn erg blij dat José nog steeds bij ons werkt! Gefeliciteerd José met deze mijlpaal!


Griep- & pneumokokken vaccinaties 2022

Locatie: Vidi Reo Dinsdag 11 oktober van 16:30 – 19:00 uur (achternaam met letter L t/m Z) Dinsdag 18 oktober 16:30 – 19:00 uur (achternaam met letter A t/m K)


Week 29 in de middag geen assistente

Door overmacht is deze week op de woensdag, donderdag en vrijdagmiddag geen assistente aanwezig. We willen u vragen voor vragen en afspraken dus vóór 12 uur te bellen met de praktijk. Daarna is de praktijk alleen voor spoed en overleg met andere zorgverleners bereikbaar. Het gaat dus om woensdag 20, donderdag 21 en vrijdag 22 juli 2022 na 12:00. Bedankt voor uw begrip!


Zomer bezetting

In de zomerperiode dit jaar hebben wij helaas ook te maken met een beperkte bezetting. Dit gaat om de periode van 11 juli t/m 2 september. Er zijn dan minder spreekuren dan normaal. Dit betekent dat de assistente samen met de huisarts goed moet kijken naar de planning. We moeten dan helaas minder dringende zorgvragen of problemen vooruit schuiven in de agenda. Hierdoor kan het zijn dat het langer duurt voordat u een plek op het spreekuur aangeboden krijgt. Graag uw begrip hiervoor. 


Actiedag 2022

Lees hier meer over de actiedag op 1 juli 2022.


Actieweek 27 juni tm 1 juli

Wij voeren actie voor goede huisartsenzorg Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli voert onze praktijk, samen met alle andere huisartsen in Nederland, actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg. Dat doen we in het belang van al onze patiënten. We vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dat staat onder druk. De werkdruk in de huisartsenzorg is hoog en wanneer we patiënten verwijzen naar het ziekenhuis en de ggz zijn er vaak lange wachtlijsten. We willen: - meer tijd hebben voor onze patiënten; - minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten; - betaalbare huisvesting voor alle huisartsenpraktijken; - dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de ggz en jeugdzorg worden opgelost. Wilt u ons steunen in deze actie? Kijk...


Nieuwe foto’s!

We hebben recent foto's laten maken van onze praktijk en alle medewerkers. We zijn erg blij met de mooie foto's. Op de team pagina staan nieuwe portretten, net als op de pagina's met meer informatie per medewerker. Op de praktijk pagina is het mogelijk om door enkele foto's van de praktijk te swipen/klikken. De foto's werden gemaakt door Karlijn Philipsen.


Nieuwe website

Onze website is vernieuwd! We hopen dat u alles gemakkelijk kunt vinden. De leesbaarheid op de mobiele telefoon en de tablet hebben we verbeterd en er volgen in juni nieuwe foto's van al onze medewerkers en de praktijk. Als er nieuws is over de praktijk of belangrijke gezondheidsinformatie over bijvoorbeeld de griepvaccinaties, zullen we deze hier bekendmaken. Verder wordt er voor meerdere diensten verwezen naar het Portaal, dit is een beveiligde online omgeving. Hiermee is het ook mogelijk uw herhaalmedicatie gemakkelijk aan te vragen. De mogelijkheid om dit rechtstreeks via onze website te doen is komen te vervallen. Mocht u opmerkingen hebben of onjuistheden tegenkomen, meldt het dan alstublieft via het contactformulier.


Tijdelijk minder aanwezig – Saar Keulers

Update mei 2024: huisarts Saar Keulers werkt op maandag, woensdagochtend en vrijdag. Update januari 2023: huisarts Saar Keulers werkt voorlopig op de maandag en vrijdag. Huisarts Saar Keulers werkt tijdelijk wat minder. Zij zal de komende periode voornamelijk op maandag en vrijdag aanwezig zijn. Haar werkzaamheden zullen in de tussentijd zoveel mogelijk worden overgenomen door vaste waarnemers.


Portaal – Uw Zorg Online

U kunt zich nu aanmelden voor het portaal van onze praktijk. Een Portaal is een beveiligde online omgeving, wij maken gebruik van Uw Zorg Online. Via het Portaal kunt u zelf een aantal dingen online regelen: Online een gedeelte van uw medische dossier van onze praktijk inzien Herhaalrecepten van uw medicatie aanvragen Online afspraken plannen bij de huisarts – volgt later in 2022 Vragen stellen aan uw huisarts – volgt later in 2022 Het Portaal is te bereiken via de website of de app van Uw Zorg Online. Voor meer informatie, lees hier verder.


Boosterprik

BOOSTER-prik door de huisarts voor 60-plussers Onverwacht konden wij vorige week vrijdag 24 december een boosterprik aanbieden voor alle 60-plussers die geen afspraak hadden kunnen maken bij de GGD vóór 1 januari 2022. Het was tot 22 december zeer onzeker of we mochten gaan prikken. Daarom is er geen schriftelijke uitnodiging verstuurd. Er is via posters in winkels en via mond-op-mond zo veel mogelijk aandacht voor gevraagd. Helaas kan het zijn dat u of andere 60 plussers er niet van af wisten. Er zijn geen vaccins meer over, een afspraak voor een boosterprik kunt u via de GGD maken. Dit kan via https://coronatest.nl/ik-wil-me-laten-vaccineren/online-een-afspraak-maken Of via het telefoonnummer 0800-7070. Het registeren van de op 24 december gegeven boosterprikken kan tot 2 weken duren.   BOOSTER-prik toevoegen aan uw Corona vaccinatiebewijs? 1.       Ga op uw telefoon naar de CoronaCheckApp 2.       Klik rechtsboven op het...


Electronische inzage dossier

Inzage in electronisch patiëntendossier Per 1 juli 2021 heeft u als patiënt recht op online inzage in uw elektronisch patiëntendossier. Online inzage is per 1 juli 2021 mogelijk via een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Informatie over welke PGO’s er zijn en hoe het werkt kunt u teruglezen op thuisarts.nl. Er zal binnenkort ook nieuws volgen over toegang tot uw medische informatie via een Portaal dat wij als praktijk beschikbaar stellen. Dit zal een aantal voordelen hebben zoals het herhalen van recepten en in de toekomst het online plannen van afspraken. De invoering van het Portaal is nog in uitvoering.