Praktijkondersteuner GGZ

Twan Frijters

praktijkondersteuner GGZ

huispsycholoog

woensdag, vrijdagochtend

“Even voorstellen…

Ik ben Twan Frijters, in 1997 afgestudeerd als psycholoog aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Sinds 2003 ben ik aan de huisartsenpraktijk verbonden als zogenaamde ‘huispsycholoog’. Kenmerken van de huisarts zijn ook op de huispsycholoog van toepassing: laagdrempelig, breed, kortdurend en flexibel.
Omdat mijn spreekuur plaatsvindt in de huisartsenpraktijk is het makkelijk om een afspraak te maken. Dit gaat overigens wel vaak na overleg met de huisarts. Een eerste gesprek zie ik als wederzijds kennismakingsgesprek. Naar aanleiding hiervan zal ik zoveel mogelijk samen een plan opstellen. Omdat ik in de praktijk zit is er bovendien veel overleg mogelijk met de huisarts.


Mensen komen bij mij met de meest uiteenlopende klachten, vragen of problemen. Je kunt hierbij denken aan relatieproblemen, piekeren en spanningsklachten, het verlies van een dierbare, angsten, problemen op werk of school, depressie enzovoorts. Ik ben in de praktijk aanwezig op woensdag (de hele dag) en op vrijdagochtend en gesprekken duren ongeveer 45 minuten. Verder is er veel vrijheid in het aantal en de intensiteit van de gesprekken, al is de insteek wel dat de contacten kortdurend zijn.

Ik hou mijn gesprekken in het kader van de praktijkondersteuning voor huisartsen. De kosten voor consulten worden dus volledig vergoed door de verzekeraars.”